Gastchefs: DP Arkenbout & Michael van der Kroft

Zeeuwse Avonturen

Met zijn wilde verschijning is hij natuurlijk al niet te missen, maar vraag het een willekeurige (Zeeuwse) chef wie de lekkerste pure vis, schaal-, en schelpdieren heeft en ook dan kom je vrijwel altijd bij DP uit. In zijn seizoensrestaurant De Vluchthaven eet je no-nonsense de meest verse kreeften, oesters, kokkels en vissen. Zijn scheermessen zijn ook beroemd en ken je misschien wel van festivalrestaurant Zijpe Stijl.

DP’s samenwerking met Michael van der Kroft (die toen nog in Rotterdam kookte) ontstond tijdens de Zeeuwse Invasie vorig jaar. Nu is Michael zelf neergestreken in Zeeland. Waar DP het zoveel mogelijkstraight forwardhoudt, is Michael juist van het experiment. Samen met zijn partner Emy zal Michael in hun nieuwe zaak Petit de mooiste verse zeevangst combineren met gewaagde combinaties.

En precies die spannende samenwerking maakt dat wij al watertanden bij het denken aan de lunch van deze twee.

Binnenkort is het mogelijk om hier een tafel te reserveren!

Program