Food Hub x Wageningen Academy

In twee talks onderzoeken Food Hub, dat nieuwe voedselsystemen onderzoekt, en de Wageningen Academy (onderdeel van dé toonaangevende universiteit op het gebied van voedsel en landbouw) de sleutel tot duurzaam en gezond eten. In deze talks koppelen we de laatste wetenschappelijke inzichten aan trendsettende ondernemers en influencers die vorm geven aan het eten van de toekomst.

Food & the Planet – Moet de hele wereld biologisch en lokaal gaan eten, of kan de huidige landbouw zich opnieuw uitvinden? Ben je vegan of carnivoor? Wat kun je doen om je persoonlijke footprint te verlagen? In deze talk onderzoeken we de relatie tussen ons dagelijks brood en de gezondheid van de planeet.

Food & Health – Vegetarisch, veganistisch, gluten-vrij, paleo, soft-paleo… de ene dieethype is nog niet voorbij of de volgende dient zich aan. ‘Wat is gezond eten?’, dat is de grote vraag in deze talk. We vergelijken de meest recente wetenschappelijke inzichten met de adviezen van influencers op het gebied van voedsel en gezondheid.

Program