Live & Electronic

Op Camp Moonrise zijn alle muzikale smaken, kleuren en windstreken vertegenwoordigd. Ga mee op ontdekkingsreis, langs coole jazz, door je ziel snijdende blues, opzwepende afrobeat, klassieke orkesten en elektronische beats. Geniet van bekende of minder bekende namen, van orgastische shows op een groot podium of ontroerende eenlingen in een kleine, akoestische setting. Dansen mag, stilletjes luisteren ook. Of doe mee met een singalong en schuif daarna aan bij een intieme luistersessie. Muziek is overal, ook als pop-up-concert of mobiele verrassing. Haast je vooral niet, elk uur van de dag valt er als muzikale toerist weer iets nieuws of anders te ontdekken.

MOON STAGE
Dansen, meezingen of liggen op een picknickkleed en luisteren naar artiesten en acts die het best op een groot podium tot hun recht komen, van singer-songwriters en big bands tot orkesten. De geluidsgolven die deze grootse en indrukwekkende acts voortbrengen laten het water van het meer zachtjes trillen. Dit podium is als de maan, waar we als vanzelf naartoe getrokken worden omdat er altijd iets moois te beleven is.

KALEIDOSCOPE
De Kaleidoscope mag dan iets kleiner zijn dan haar grote broer Moon Stage, ze is ruimhartig; alles en iedereen is welkom op haar podium. Hier kijk je naar dansvoorstellingen of films en er treden zowel bands, orkesten als stand-up comedians op.


LUCILLE’S
The sound that you’re listenin’ to is from my guitar named Lucille…
Lucille en de muziek zijn onafscheidelijk. Treedt binnen in dit domein en laat deze bijzondere dame je gids zijn. Lucille leeft voor muziek en verruimt je horizon met nieuwe ontdekkingen die ze heeft gedaan. Ze laat zich het liefst bespelen door roots-muziek die lang geleden zijn oorsprong vond, maar soms verrassend nieuw blijkt. Muziek die diep uit je tenen komt en via je buik omhoog borrelt naar de top van je kruin. Jazz, blues, soul, funk, swing en waan je in het Mississippi van de jaren vijftig.

GRAND CAFE JEUX DE BOULES
In dit grand café kun je aanschuiven voor een drankje. Of twee drankjes. Of drie. Naarmate de dag vordert wordt het steeds gezelliger. Want wat doe je in een café dat echt op stoom raakt? Bingo spelen, meebrullen met een brass bandje, dansen op eighties hits, sjoelen? Wie weet doet het café zijn naam eer aan en doen we zelfs aan indoor balspellen. Tot laat in de avond kun je terecht voor ultieme verbroedering, saamhorigheid en feest.LE SALON PERDU (CHAMPAGNEBAR)
De roaring twenties herleven in deze zwoele bar. Stap binnen in het Parijs of Berlijn van de Crazy Ages, waar Marlène Dietrich flirt met Josephine Baker en Ernest Hemingway sterke verhalen vertelt aan de bar. Hoor je de ploppende champagnekurken al, de tinkelende Martiniglazen die elkaar raken voor een proost, de zwoele tromboneklanken? Oe lala. Hier draait de dj jazzplaatjes en spelen combo’s en bandjes muziek waar op gedanst mag worden. Très stylish.

COCO CUCKOO
Al pootjebadend dansen in het water op opzwepende afrobeats met een cocktail in je hand? Zonnen op het heerlijke strand in een zitzak terwijl fijne chill-out-klanken jouw kant op dwarrelen? Het kan in deze relaxte hang-out, waar wereldmuziek in de breedste zin van het woord wordt gedraaid terwijl jij danst of ontspant. En als het donker is staar je naar het schijnsel van de maan op het water terwijl je met je geliefde of vrienden in een strandstoel filosofeert over van alles. Zo eenvoudig kan het leven zijn.

FOXY FOX
Foxy Fox was een legendarische nachtclubdanseres uit New York die in de jaren zeventig aan de wieg stond van het beroemde Studio 54 en wier geest nog altijd rondwaart op menig dansvloer. Voel je de euforie? Dat is Foxy. In deze naar haar vernoemde danstempel kun je terecht voor het betere dansvloerwerk en als je heel goed oplet zie je misschien nog de glitter neerdwarrelen die ze altijd rondstrooide. Schudt de dag van je af, of beter nog, shake your tailfeathers en leef je uit.

STILL DANCING
De beste uitvinding sinds gesneden brood? Bluetooth natuurlijk, want zonder bluetooth geen silent disco! Dance the night away met je draadloze koptelefoon op je hoofd – hoe meer enthousiasme hoe beter, want zo’n silent disco is net zo leuk voor de koptelefoondragers als voor de toeschouwers, die zich verwonderd afvragen welk nummer er opstaat. Massaal meezingen maakt het feestje compleet. So throw your hands in the air, and wave ‘em like you just don’t care.