Food programma live

Ons food programma om je vingers bij af te likken. Ons festival wordt een walhalla voor foodliefhebbers. Naast een interessante line-up vol live en elektronische muziek, theater en kunst, is een uitgebreid foodprogramma onderdeel van de totaalervaring. Food talks, wijnproeverijen, pop-up restaurants, foodtrucks, workshops en demonstraties zijn slechts een greep uit het uitgebreide programma van ons festival.

Pop-up restaurant: Guustronomie  in samenwerking met Joris Bijdendijk (RIJKS)
Eet en drink op niveau in pop-up restaurant The Greenhouse. Het pop-up restaurant is een samenwerking tussen Guus Thijssen (Guustronomie) en Joris Bijdendijk (RIJKS). Door de meest vooruitstrevende (jonge) gastchefs van dit moment, waaronder Merijn van Berlo (Choux), eigenhandig geselecteerd door Guustronomie, worden in The Greenhouse tijdens de lunch de meest uiteenlopende thema’s geserveerd. In de avonden eten gasten het speciale Moonrise menu, samengesteld door Joris Bijdendijk en keukenchefs Gilbert Kolff, Marnix Benschop en Dionne van Zijl. Dit wordt een volledig vegetarisch menu met door hen geselecteerd natuurlijk ook de mooiste lokale en seizoensgebonden producten, betrokken van boeren uit de directe omgeving bij Bussloo.

Alain Caron & zonen
Kom overal op het terrein in aanraking met de kunst van het koken en het proeven. De drijvende krachten achter Amsterdams familierestaurant Café Caron, chef Alain Caron en zijn zonen Tom en David, zullen op diverse plekken op het Camp Moonrise-terrein opduiken om te koken, te presenteren en te improviseren.

Workshops & tastings
Wij willen onze bezoekers graag in aanraking brengen met de kunst van het koken en organiseren diverse workshops en tastings. Deze houden rekening met alle mogelijke wensen en food cravings van jullie. Dat betekent dat er zowel workshops voor vlees- en/of vis liefhebbers zijn, als vegan-workshops en workshops toegespitst op de jongste bezoekers.

The Food Bookers nemen de beste ambachtslieden uit het vak mee om op Camp Moonrise hun kennis en kunde over te brengen op het publiek via workshops, demonstraties en tastings.

Zo kunnen jullie onder begeleiding van medewerkers van worstatelier Brandt & Levie op de zaterdag en zondag workshops zelf een receptuur voor verse worst à la Brandt & Levie bedenken én natuurlijk ook zelf maken. Ondertussen laat Funk-Food zien dat het fileren van vis helemaal niet moeilijk is. Visliefhebbers leren onder begeleiding van de chef verschillende soorten vis (bijvangst) te fileren en een heerlijk gerecht voor te bereiden voor op de BBQ. Wie wil leren hoe de perfecte risotto te maken en natuurlijk te proeven met een lekker glas wijn erbij, kan bij chef Bennie Blij terecht. Hij begon zijn loopbaan in de jaren tachtig en is nu werkzaam als één van de chefs in het Amsterdamse hotel The Grand. Hij vertelt over zijn historie en verklapt de geheimen van de perfecte risotto. Ook kunnen bezoekers leren hoe groenten en thee (Kombucha) te fermenteren en kunnen kinderen terecht bij Pomms’, waar ze leren over de geschiedenis van de aardappel, maar ook chips, twisters en verse friet kunnen maken.

Samenwerking met Bacchus Wijnfestival
The Winery area op het festivalterrein is opgezet in samenwerking met Bacchus Wijnfestival. Hier kunnen alle bijzondere gastronomische samenwerkingen worden voorzien van de juiste wijnen en hebben jullie de mogelijkheid om door middel van proeven, kijken en leren de wereld van de vinologie beter te leren kennen. Het Radio Bacchus x Proeverij programma zal worden ingevuld met veel gepraat over wijn en eten, onderling en het publiek. Onderdelen van Bacchus Radio zijn:

  • Petje op – Petje af
  • Wijnyoga: Wine, Body & Soul. Begin de dag met een kater
  • Schokje wijn: Middels een honden schokband wordt de kennis van je zelfbenoemde wijnkenner-vriend getest. Wordt het een slokje of een schokje?
  • Proeven als een vinoloog: Kijken, ruiken, proeven.. Spoedcursus wijnproeven door een vinoloog.

Food talks
Heb je meer interesse in trends, gezondheid en duurzaamheid met betrekking tot voedsel, laat je dan onderdompelen in inspirerende Food Talks, georganiseerd door de Food Hub in samenwerking met de Wageningen Academy. In deze talks, onder leiding van Joris Lohman (Food Hub) worden de laatste wetenschappelijke inzichten gekoppeld aan innovaties van ondernemers die vorm geven aan het voedsel en eten van de toekomst zoals Red de Wereld: Nooit Meer Vlees. Lisa Steltenpool, diëtiste en auteur van plantaardige kookboeken, gaat in gesprek met Edith Feskens van Wageningen University & Research (WUR) over de gezondheidswaarheden en -onwaarheden van een volledig plantaardig dieet. Daarnaast, Red de Wereld: Geen biokip maar plofkip. De visie dat natuur en voedselproductie niet los van elkaar te zien zijn en elkaar juist nodig hebben (‘acro-ecology’) staat hier centraal. Voedselflats of voedselbos? Hidde Boersma (journalist bij de Correspondent en ‘ecodermist’) gaat hierover in gesprek met Sanne Stroosnijder (WUR).

News
  • PROGRAMMA 1

    Met veel liefde maken we het eerste deel van onze programmering bekend: onder andere My Baby, Gilles Peterson, Joep Beving, Joris Bijdendijk […]

  • WE GAAN BEGINNEN

    Aanstaande dinsdag maken we het eerste deel van ons programma bekend en kan je hier op onze website meer lezen over de […]

  • RARE BIRDS GATHER

    De kaartverkoop voor de eerste editie van Camp Moonrise is begonnen! Een Early Bird Weekender Ticket voor het volledige weekend (drie dagen […]

  • EARLY BIRD TICKETS

    Op donderdag 11 januari 2018 om 12:00 uur start de voorverkoop van de Early Bird Weekender Tickets voor Camp Moonrise. Deze tickets […]

  • ONZE CAMPINGS

    Overnachten op Camp Moonrise is zoveel meer dan alleen een plek om te slapen. Ook als het om accommodatie mogelijkheden gaat, is […]

  • Co co co!

    ’Let’s get creative! Heb jij een te gek idee, een bijzonder originele act of een onmisbare toevoeging voor ons programma of het […]

  • ONZE ETHOS

    Er is een plek waar zowel zangvogels, watervogels, vreemde vogels, paradijsvogels, huismusjes en dappere dodo’s in hun element zijn. Die plek is […]