Our Nature

Er is een plek waar zowel zangvogels, watervogels, vreemde vogels, paradijsvogels, huismusjes en dappere dodo’s in hun element zijn. Die plek is Camp Moonrise, een wereld waar we het leven en alle mooie dingen die erin voorkomen vieren: kunst, kennis, culinaire geneugten, creatieve uitspattingen, tijd, ruimte en natuur. Dit doen we samen, in harmonie met elkaar en de natuur. Hier voelen we ons vrij om te zijn wie we willen zijn, om onszelf te kleden of te versieren zoals we willen.

Ken je dat moment bij een geweldig optreden waarbij het lijkt alsof iedereen aangesloten is op dezelfde energiefrequentie? Waarin iedereen, publiek en performers, lijkt op te stijgen? Dat is wat we willen creëren bij Camp Moonrise, die magie van euforische verbondenheid. Moonrisers hebben een open hart en een open mind en laten hun ego thuis, zodat ze niet alleen zichzelf, maar ook anderen kunnen laten schitteren. Ze leven in het nu en creëren samen magische momenten. Niemand blijft achter, iedereen hoort erbij.

Verbondenheid betekent ook liefde voor het leven en de kleinste details ervan. Dit komt tot uiting in een ontzag voor de natuur, waar we in harmonie mee leven en die voor ons van groot belang is. Moonrisers laten dan ook nergens afval achter, maken niets kapot en gaan respectvol met de natuur om – in al zijn verschijningsvormen. Dus hebben we ook respect voor elkaar, erkennen we de ander en zijn we benieuwd naar elkaars verhalen. Moonrisers, treedt binnen in ons domein, onze wereld ligt aan jouw voeten. Get carried away by a moonlight shadow. Geniet, ontspan, leef je in, leef je uit, participeer, creëer, discussieer, inspireer of laat je inspireren. Camp Moonrise is van jou en de mogelijkheden zijn eindeloos.


DUURZAME PRODUCTIE
We hechten veel waarde aan het goed zorgen voor de omgeving waar we te gast zijn. Daarom treffen we een aantal maatregelen om Camp Moonrise zo duurzaam mogelijk te maken, met zo’n klein mogelijke ecologische voetafdruk.We scheiden al ons afval, zowel frontstage als backstage. Alle cateraars werken met afbreekbare gft-zakken en biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal. In plaats van plastic waterflesjes gebruiken we bij de op- en afbouw waterpunten en duurzame drinkflessen.

Er komen draagbare asbakken voor sigarettenafval en voor plastic hardcups wordt statiegeld betaald om de hoeveelheid afval te beperken.

Al het eten dat wordt aangeboden op Camp Moonrise is biologisch en er wordt zoveel mogelijk vegetarisch eten aangeboden.

In samenwerking met Watt-Now maken we gebruik van een slim stroomplan om ons energiegebruik te verminderen. Alle aggregaten draaien op biodiesel, dat wordt gekwalificeerd als groene stroom en 0% emissie heeft. Op een aantal plekken wordt bovendien gebruik gemaakt van mobiele accu’s van Green Battery, die stroom opwekken uit wind- en zonne-energie. En in plaats van lantarenpalen op diesel wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lantaarns met een accu.

Er wordt een slim logistiek plan gemaakt om tijdens de op- en afbouw vervoersstromen en CO2-uitstoot te beperken. Bovendien wordt waar mogelijk gebruik gemaakt van elektrische voertuigen (zoals golfkarren en scooters).

Bij de toiletfaciliteiten wordt urine en ontlasting apart ingezameld om biogas en fosfaat uit te winnen. Vervolgens wordt dit hergebruikt in kunstmest. Materialen (decorstukken, banners, et cetera) worden zoveel mogelijk hergebruikt. Tenten, meubelstukken en andere materialen die worden achtergelaten op de campings worden ingezameld en door ons opgeslagen. Slaapzakken die worden achtergelaten op de campings worden gedoneerd aan het Leger des Heils.